Tidligere aktiviteter

Beitragsseiten

Tidligere arrangementer i Berleburg-Klubben

 

2018: 

 

50 års jubilæum fejret i Bad Berleburg 4. - 8. oktober:

Torsdag den 4. oktober tog en gruppe medlemmer fra Berleburg-Klubben til 50 års jubilæum i Fredensborgs tyske venskabsby Bad Berleburg i Nordrhein-Westfalen.

Desuden deltog en officiel delegation fra rådhuset med borgmester Thomas Lykke Pedersen og viceborgmester Ulla Hardy-Hansen i spidsen. I alt var 45 på besøg i prinsesse Benediktes hjemby.

Gruppen blev modtaget af Berleburg-Klubbens søsterforening ”Fredensborg-Ring” i forsamlingslokalerne på byens skytteplads, som havde lagt mange kræfter i at forberede foreningernes jubilæumsarrangementer.

De 2 foreninger blev stiftet i oktober 1968 i kølvandet på prinsesse Benediktes bryllup i Fredensborg slotskirke med prins Richard.

Fredag 5. oktober var gæsterne inviteret på en lille besigtigelsestur i byen Bad Berleburg med besøg i den lokale evangeliske kirke, i slotsparken og på slottet. På slotspladsen blev gruppen modtaget af prins Gustav zu Sayn Wittegenstein Berleburg. (foto vedlagt)

Fredag aften var der festaften i byens Christushaus, hvor de 2 venskabsbyforeninger fejrede 50-års jubilæet. Der var taler og sange (bl.a. et stort lokalt sangkor), og en flot festbuffet til de ca. 110 gæster ved arrangementet. Berleburgs borgmester Bernd Fuhrmann og repræsentanter fra byrådet i Berleburg deltog også i festlighederne.

Lørdag 6. oktober var der arrangeret en busrundtur i gennem de smukke skovområder omkring Bad Berleburg og med et besøg ved slottet Wittgenstein i Bad Laasphe (naboby til Berleburg), som idag anvendes som kostskole. Derefter var der besøg i det fine gamle kapel i Sassenhausen og med frokost på byens golfplads. Endnu et slotsbesøg fandt sted i byen Schwarzenau. Et slot som ejes af prins Richards fætter.

Derefter kørte gæsterne til et foreningshus ”Espequelle” i udkanten af Bad Berleburg, hvor der var brødbagning på gammeldags vis i en rigtig brændeovn. Sidstnævnte var som optakt til søndagens brødmarked og ”Erndtedankfest” i byen.

Gæsterne fik også lejlighed til at smage på det nybagte brød, belagt med lækre lokale slagtervarer og kølig tysk øl.

Søndag var der høstfest med markedsboder i hele byen, selvfølgelig krydret med gedigen tysk folkemusik, madboder og øltelte. Der var nok at se på rundt om i byen, og alle dagene under opholdet var gæsterne begunstiget af en flot sensommervejr. En rigtig ”Indian Summer” eller som tyskerne kalder det: ”Goldene Oktober”.

Aftenen bød på et afskedsparty på en af byens bondegårde, inden bussen kørte de 725 km hjem til Fredensborg om mandagen.

 

Berleburg-Klubben har i dagene 27. april til 1. maj haft besøg fra den tyske venskabsby Bad Berleburg.

De tyske gæster fra klubbens søsterforening Fredensborg-Ring blev modtaget på Brandstationen i Fredensborg, hvor de 2 bestyrelser fik lejlighed til at drøfte planerne for efterårets arrangementer i anledning af 50 års jubilæet mellem de 2 byer.

Lørdag 28. april var vi 17 personer på tur i Hovedstaden, hvor der føst var besøg i Frederiksberg Have og bagefter i Dyrehaven, som blev betragtet fra 4 hestevogne i den flotte forårsskov. Gæsterne var i sær betaget af dem mange horte, som man kom ganske tæt på. 

Efter køreturen i Dyrehaven gik turen til Bakken, hvor der var lejlighed til at se nærmere på Danmarks ældste forlystelsespark, samt til en god gang aftensmad, inden turen gik tilbage til Fredensborghusene, hvor gæsterne var indlogeret.

Søndag 29. april var alle på rundtur i Nordsjælland med besøg ved en række seværdigheder. Vikingebopladsen i Frederikssund og havnen i Lynæs, naturligvis med en fiskebuffet som frokostanretning. Turen gik også til Nordkysten ved Tisvilde, hvor de danske strande jo trækker de tyske gæster hen. Eftermiddagskaffen stod Pia og Olav for i haven i Græsted.

Mandag 30. april var alle gæsterne på besøg på Rådhuset i Kokkedal, hvor borgmester Thomas Lykke Pedersen, viceborgmester Ulla Hardy-Hansen og formanden for kommunens venskabsbysamarbejde Thomas von Jessen tog i mod. 

I anledning af 50 års jubilæet, havde Fredensborg-Ring medbragt et maleri af en tysk kunstner, og som forestiller slottet i Bad Berleburg. Maleriet skal hænges op på rådhuset, således at byens borgere også kan få glæde af billedet.

Mandag aften var klubbens medlemmer inviteret til hyggeaften med de tyske venner i Lindehuset i Fredensborg, til kinabuffet og diverse drikkevarer.

 

Tirsdag 1. maj er gæsterne igen draget de 725 km sydover til delstaten Nordrhein-Westfalen.