Tidligere arrangementer i Berleburg-Klubben
 
2018:
 
Berleburg-Klubben har i dagene 27. april til 1. maj haft besøg fra den tyske venskabsby Bad Berleburg.

De tyske gæster fra klubbens søsterforening Fredensborg-Ring blev modtaget på Brandstationen i Fredensborg, hvor de 2 bestyrelser fik lejlighed til at drøfte planerne for efterårets arrangementer i anledning af 50 års jubilæet mellem de 2 byer.

Lørdag 28. april var vi 17 personer på tur i Hovedstaden, hvor der føst var besøg i Frederiksberg Have og bagefter i Dyrehaven, som blev betragtet fra 4 hestevogne i den flotte forårsskov. Gæsterne var i sær betaget af dem mange horte, som man kom ganske tæt på. 

Efter køreturen i Dyrehaven gik turen til Bakken, hvor der var lejlighed til at se nærmere på Danmarks ældste forlystelsespark, samt til en god gang aftensmad, inden turen gik tilbage til Fredensborghusene, hvor gæsterne var indlogeret.

 

Søndag 29. april var alle på rundtur i Nordsjælland med besøg ved en række seværdigheder. Vikingebopladsen i Frederikssund og havnen i Lynæs, naturligvis med en fiskebuffet som frokostanretning. Turen gik også til Nordkysten ved Tisvilde, hvor de danske strande jo trækker de tyske gæster hen. Eftermiddagskaffen stod Pia og Olav for i haven i Græsted.

Mandag 30. april var alle gæsterne på besøg på Rådhuset i Kokkedal, hvor borgmester Thomas Lykke Pedersen, viceborgmester Ulla Hardy-Hansen og formanden for kommunens venskabsbysamarbejde Thomas von Jessen tog i mod. 
I anledning af 50 års jubilæet, havde Fredensborg-Ring medbragt et maleri af en tysk kunstner, og som forestiller slottet i Bad Berleburg. Maleriet skal hænges op på rådhuset, således at byens borgere også kan få glæde af billedet.
Mandag aften var klubbens medlemmer inviteret til hyggeaften med de tyske venner i Lindehuset i Fredensborg, til kinabuffet og diverse drikkevarer.
 
Tirsdag 1. maj er gæsterne igen draget de 725 km sydover til delstaten Nordrhein-Westfalen.
2017:

Bustur til Bad Berleburg - besøg ved den årlige Schützenfest 29.juni - 4. juli  

Vi blev allesammen modtaget af Fredensborg-Ring (vores søsterforening i Berleburg) torsdag aften, efter de 12 timers buskørsel, til “Weinbrunnenfest” med grillmad m.v. 
Arrangementet fandt sted midt i Bad Berleburg på en græsplæne hvor der var opstillet nogle pavilloner i det fine sommervejr. Der var også opstillet en “vinbrønd” (deraf navnet) hvor som fyldt med rødvin til grillmaden. Men der blev også serveret øl, vand og kaffe.
Fredag gik turen sydpå til Siegerland, hvor vi besøgte en trækulsmile og kilderne hvor floderne Lahn og Sieg har deres udspring. Fredag aften startede den traditionsrige skyttefest foran slottet. Her var der musik og underholdning samt fakkeltog til slotsgården. Hele pladsen emmede af god stemning i den lune sommeraften.
Lørdag og søndag var der “skyttefest for alle pengene”. Lørdagens fugleskydning var et af højdepunkterne, men også søndagens slotskoncert med 50-mands orkester, samt det store festoptog gennem en stopfyldt hovedgade i byen var en oplevelse. Selvfølgelig deltog Berleburg-Klubben med en mindre gruppe og med Dannebrog i spidsen i dette optog.
Eftermiddagen bød på masser af musikalsk underholdning på skyttepladsen “oppe i bjergene”. HKH prinsesse Benedikte deltog i festlighederne og var i front i den store Polonæse på skyttepladsen.
Mandag var der arrangeret udflugt i kommunen. Vi gjorde holdt i Wunderthausen hvor vi besøgte et arbejdende træværksted. Her fik deltagerne lejlighed til at købe forskellige håndlavede trævarer med hjem.
Efterfølgende blev der afholdt Picnic i det grønne, hvilket også var arrangeret af Fredensborg-Ring.
Mandag aften var det tid til at tage afsked med Bad Berleburg for denne gang, hvilket traditionen tro fandt sted på Hof Klingelbach med “øl og pølser”.
 

2016:

Kunstbesøg fra Bad Berleburg - samt masser af hyggeligt samvær 1. - 4. september  

 
Torsdag den 1. september ankom gruppen på i alt 44 personer fra Bad Berleburg og blev indkvarteret dels på Asminderød Kro, Fredensborghusene og Danhostel. Herudover var 3 gæster privat indlogeret.
Berleburg-Klubben havde sørget for et modtagelsearrangement i Sejlklubbens lokaler i Sørup, og her var såvel borgmester Thomas Lykke Pedersen som formanden for venskabsbykomiteen Christian de Jonquiéres tilstede, for at byde de tyske gæster velkommen.
I gruppen fra Bad Berleburg var deltagere fra foreningen Fredensborg-Ring samt 14 kunstere fra Wittgensteiner Kunstgesellschaft. Desuden var byens viceborgmester og den administrative chef for venskabsbysamarbejdet blandt deltagerne.
 
 
Fredag 2. september var der arrangeret en udflugt med bus, hvor deltagerne kunne vælge mellem at besøge Louisiana i Humlebæk eller Kronborg / Søfartsmuseet i Helsingør. Der var 25 gæster på Louisiana og 20 gæster i Helsingør. Om aftenen blev gæsterne modtaget på molen i Sletten havn, hvorefter der var endnu et hyggeligt aftenarrangement på Strandlyst i Humlebæk for den tyske delegation.
 
Lørdag 3. september var gæsterne først på en spændende busrundtur i Fredensborg kommune, således at gæsterne kunne få en god fornemmelse af kommunen. Kl. 11,00 ankom gæsterne til Humlebæk bibliotek, hvor der var fernisering på en kunstudstilling med de 14 deltagende kunstnere. Kunstnerne havde medbragt værker som i hele september måned kan ses på biblioteket. Udstillingen er kommet i stand efter samarbejde med Kunstforeningen i Humlebæk. Udstillingen er et genbesøg, efter at kunstnerne fra Humlebæk i 2015 havde en udstilling i Bad Berleburg. Fredensborgs politikere var repræsenteret ved borgmester Thomas Lykke Pedersen, Ulla Hardy-Hansen, Christian de Jonquiéres samt Per Frost Henriksen. Selve åbningen blev overværet af mere end 80 personer.

Efter åbningen af udstillingen, kørte gæsterne til Esrum Sø, hvor der var arrangeret en picnik for gæsterne. Herefter var der besøg ved Skipperhuset og i Slotsparken, inden turen gik til Frederiksborg slot i Hillerød.Om aftenen var der arrangeret en festaften i Lindehuset med hvide duge på bordene og en lækker menu, leveret fra restaurant Golfen i Fredensborg. Der blev både holdt taler, sunget og skålet og alle gav udtryk for at de var meget tilfredse med besøget i Fredensborg kommune. I forbindelse med aftenarrangementet blev Günther & Hertha Hirschhäuser fra Berleburg hædret med et æresmedlemsskab af Berleburg-Klubben og med gaver for deres mangeårige arbejde for det dansk/tyske venskabsbysamarbejde.
Flere af deltagerne var iøvrigt i Fredensborg for første gang, men ikke sidste gang, lød kommentarerne fra disse.
 
Søndag 4. september blev der vinket farvel og på gensyn til deltagerne, som med smil på læben tog afsked med Fredensborg.

 

2015:

40 års venskabsby-jubilæum fejret 2. - 6. juli 

 

Den 6. september 2015 er det 40 år siden Fredensborg-Humlebæk og Bad Berleburg kommuner underskrev aftalen om venskabsbysamarbejdet mellem de 2 kommuner. Fredensborg havde herved fået sin første officielle venskabsby. Uofficielt havde der jo været samarbejde mellem de 2 byer siden 1968, idet samarbejdet indtil da lå i hænderne på de 2 foreninger Berleburg-Klubben og Fredensborg-Ring.
Det er fortsat de 2 foreninger som er “daglige tovholdere” på forbindelserne mellem Danmark og Tyskland.Dette var også tilfældet med afviklingen af jubilæumsaktiviteterne i 2015. 
90 gæster fra Danmark deltog i festlighederne i Bad Berleburg, som var planlagt til at foregå samtidig med at der var Skyttefest i byen.
Ved ankomsten torsdag aften 2. juli, var der gæsterne modtaget i Bad Berleburgs Bürgerhaus af borgmester Bernd Fuhrmann.
Det var en stor glæde for deltagerne, at HKH prinsesse Benedikte også lagde vejen forbi, for at deltage i festlighederne.
Den musikalske underholdning i Bürgerhaus, og efterfølgende på Markedspladsen, tog Fredensborg Brass Ensemble sig af på fornemste vis.
 
Fredag den 3. juli var der arrangeret en bustur rundt i Berleburg Kommune (Wittgenstein-området), hvor den tidligere skoledirektør Bernd Brömmeling var guide. Undervejs var der en hyggelig frokostpause ved en skihytte i skoven ved Wunderhausen i kommunens nodlige udkant.
Med i gruppen ved besøget i Bad Berleburg var der 15 kunstnere fra Kunstforeningen for Humlebæk og Omegn, som benyttede dagen til at etablere en udstilling i Sparkasse Wittgenstein med de lokale kunstnere fra Fredensborg Kommune.
Udstillingen blev indviet sidst på eftermiddagen under overværelse af HKH prinsesse Benedikte.
 
Fredag aften kl. 18,30, efter ferniseringen af kunstudstillingen, startedde skyttefesten på Goetheplatz ved slottet. Festen fortsatte lørdag og søndag efter skytteforeningens 177-årige traditioner. Søndag med det store festoptog gennem Berleburg, hvor en del af den danske delegation også var deltagere - incl. Brass Ensemblet. 
 
Lørdag eftermiddag var der arrangeret endnu en bustur. Dennegang til en hyggelige vandretur i skoven på "Wittgensteiner Kunstvandrevej". På en rute gennem skoven er der opstillet flere store kunstværker.
 
  
Søndag formiddag var den officielle del af delegationen fra Fredensborg inviteret på besøg på slottet i Bad Berleburg, hvor HKH prinsesse Benedikte tog imod gæsterne i haven i de dejlige sommervejr.
 

Mandag gik turen tilbage til Fredensborg, efter nogle spændende men varme dage i den tyske venskabsby.

 
 

2014:

Foreningstur / Venskabstræf ved Mosel i september. 

47 medlemmer af Berleburg-Klubben har været på en bustur til Neumagen-Dhron ved Mosel.

Her mødtes vi til hyggeligt samvær med medlemmer fra foreningens søsterforening i Bad Berleburg (Fredensborg-Ring).

Fra gammel tid har Berleburg haft relationer til Neumagen-Dhron, så det var helt naturligt at lave et venskabsbytræf i Tysklands ældste vinby.

Under besøget, var der arrangeret fælles vinsmagning med en lokal vinbonde, ligesom grupperne var på en fælles sejltur på Moselfloden. Turen gik gennem en af sluserne og til Bernkastel-Kues. 

Der var endvidere lavet en fælles bustur til Luxembourg med sightseeing i det spændene lilleputland, der ligger blot en time fra Neumagen-Dhron. 

Da der er godt 950 km fra Fredensborg til Neumagen, havde Berleburg-Klubben på udturen, lavet en pause i Hamburg således at turen blev delt i 2 etaper. 

På vejen hjem gik turen langs Rhinen, og med ophold ved Loreley og i Rüdesheim. Herefter var der arrangeret overnatning i Fulda og i Celle.

Hele turen blev gennemført i flot sensommervejr, med masser af sol.

Skyttefest i Bad Berleburg - juli 2014.

Berleburg-Klubbens årlige bustur til skyttefest i Berleburg foregik i dagene 3. - 8. juli med start kl. 06,00 ved Benediktehjemmet / ”Den gamle Brugs”. 

Efter ankomst og indkvartering af de 25 deltagere, var der arrangeret et velkomstarrangement, for de danske og tyske venner. I år foregik det på den højt beliggende Kriegerplatz i Bad Berleburg.

Berleburg-Klubben havde arrangeret 2 udflugter under opholdet. Den første foregik fredag med bus i området omkring Berleburg, med besøg på det højeste punkt “Kahler Asten” (843 m) og herefter var der frokost på Hotel Schütte i Oberkirchen.

Fredag aften kl. 18,30 startede selve skyttefesten på Goetheplatz ved slottet i byen. Men p.g.a af VM i fodbold, hvor Tyskland skulle spille 1/4-filnale, blev arrangementet “skubbet lidt”.

Både lørdag og og søndag stod i skyttefestens tegn. Her taler vi om en byfest af dimensioner med mange tusinde deltagere både i byen og på selve skyttepladsen.

Efter at festlighederne var afsluttet, var der mandag bestilt billetter til en togtur med lokalbanen til Siegen. En rigtig flot togtur med lokalbanen, hvor klubbens tyske venner var guider i Siegen, som er områdets “hovedstad" (en by med ca. 100.000 indbyggere). I Siegen var der tid til både sightseeing frokostpause og shopping.

Mandag aften blev hele gruppen modtaget af klubbens søsterforening Fredensborg-Ring til en hyggelig afslutningsseance med mad og drikke. Også i år var det i herligt solskin på terrassen på Hof Klingelbach. Ja, solen skinnede under hele besøget.

Tirsdag 8. juli efter morgenmaden startede bussen med kurs mod Fredensborg, hvor vi var tilbage kl. 20,30.

 

Fredensborg-Ring og TSV-Aue / Wingeshausen på besøg i Fredensborg 29. maj til 1. juni 


I Fredensborg var der igen besøg fra kommunens tyske venskabsby Bad Berleburg. 32 gæster havde fundet vej til Fredensborg, hvor gæsterne var indlogeret på Fredensborg Vandrerhjem (Danhostel).

Besøgsgruppen var dels en delegation fra Berleburg-Klubbens søsterforening Fredensborg-Ring, og dels delegation fra fodboldklubben i Aue-Wingeshausen, der er en af en række småbyer rundt om Berleburg.
Som følge af fællesbesøget, var såvel Fredensborg Boldklub, som Berleburg-Klubben værter ved besøget.

Udover hyggeligt samvær, var gæsterne på sightseeing i kommunen og herudover var der bl.a.et på besøg på det nye Søfartsmuseum i Helsingør. Samme dag myldrede det med mennesker i Helsingør, da der blev afviklet et stort internationalt cykelløb i byen. Efter busturen havde Berleburg-Klubben sørget for en hyggelig afslutning på ved et arrangement i foreningshuset Strandlyst i Sletten.

Der var også arrangeret “fodboldlandskamp” på Fredensborg Stadion mellem de 2 fodboldklubber. Fredensborg vandt opgøret med 2-1. 

Herefter fik gæster lejlighed til at besøge Fredensborg Slot og slotpark, hvor der der på slotspladsen var veteranbiludstilling. Om aftenen var FBI (Team 83) værter ved en rigtig god festaften, hvor der var god mad fra Den Fredelige Kinastue i Fredensborg.